“Virran musiikki miellyttää, vaikkei miellyttäminen ole lähtökohtaista. Hän on välitön luonnonlapsi, joka saa yhetyden musiikkiin ja yleisöön ilman siirappisia falskiuksia.” Jukka Hauru HS -arvio Tessan sävellyskonsertista Jyväskylä Sinfonian kanssa Savoy- teatterissa.

”Levyä on pitäminen osoituksena Tessan oivaltavista sovitustaidoista ja suomalaisittain ilmiömäisestä kyvystä hallita isoa orkesterimuotoa.” Jazzrytmit

Tessan musiikista:

Tessa Virta on kunnianhimoinen ja monipuolinen muusikko, joka säveltäjänä ja sovittajana yhdistää uudella tavalla klassisen musiikin muotokielen jazzin rikkaaseen harmoniaan ja rytmiikkaan.

Hänen sävellyksissään yhdistyvät laajat muotorakenteet, impressionistinen sävelkieli sekä vahvat ja koskettavan kauniit melodiat. Tessa sävelsi ainutlaatuisen konserttikokonaisuuden instrumentaalisävellyksiä sinfoniaorkesterille ja jazzcombolleen v. 2010, joista itse tuotti myös konsertit Savoy- teatteriin ja Jyväskylän Teatteritaloon Patrick Gallois johtajanaan. Kts alla videoita tästä. Myöhemmin julkaistulla ”Sun silmissäs näen rakkauden” -albumilla on myös Jyväskylä Sinfonia mukana.

Tessa on tehnyt myös sävellyksiä ja sovituksia big bandeille, lauluyhtyeille, teatteriesityksiin sekä useille eri kokoonpanoille. “Punainen sävellys” -albumi sisältää sävellyksiä jousikvartetille ja jazzcombolle (kts levyt- sivu). Kansainvälisen Big Band -sävellyskilpailun finaaliin Tessa pääsi v. 2007 Hollantiin Uni- sarja teoksellaan.